Je bezit waarschijnlijk een auto. En je vindt het ook heel gewoon dat je de auto ook moet onderhouden. Zonder onderhoud is de kans kleiner dat je stil komt te staan. Wacht je te lang met bijvoorbeeld de olie te verversen of de banden te vervangen, dan ontstaan er soms zelfs levensgevaarlijke situaties. Het onderhouden van je website of webshop kun je vergelijken met onderhoud aan je auto.

Webonderhoud & webhosting zijn twee totaal verschillende dingen

Webhosting zorgt dat jouw website op een veilige plek staat. Het CMS (Content Management Systeem) heeft daarnaast nog wel onderhoud nodig zodat de techniek recent is en hackers geen mogelijkheid krijgen de pagina te infiltreren. Vaak denken ondernemers dat onderhoud ook in de prijs van webhosting zit, dit is helaas niet het geval. Het aanpassen van jouw webpagina gebeurt in een Content Management Systeem (CMS). CMS-software stelt je in staat aanpassingen te maken en teksten en afbeeldingen toe te voegen. Regelmatig komt het voor dat hackers op deze software inbreken en dan kan je hele site wel eens geblokkeerd worden. Internettechniek is continu in ontwikkeling. Onderhoud voorkomt dat zaken ‘plotseling’ niet meer werken. Je begrijpt dat onderhoud daarom cruciaal is. Pleeg je geen onderhoud aan je website en webshop, dan kan de website en de webshop ‘plotseling’ niet meer functioneren. En loopt jouw internetwinkel gevaar. Je kunt jezelf hiervoor beschermen door periodiek onderhoud te plegen. Rezomi in Heerlen en Kerkrade helpt je met het juiste onderhoud van de website en de webshop.

De homepage, de etalage van jouw webshop

Doorloop je eigen webshop alsof je de klant bent. Indien je op een nagenoeg ‘kale’ homepage terecht komt door bijvoorbeeld het ontbreken van producten (uitgelichte producten en of aanbiedingen) dan zul je waarschijnlijk zelf ook snel afhaken. Vergelijk jouw homepage met de etalage van uw winkel. Als uw etalage helemaal leeg is zullen er ook minder snel klanten in uw winkel komen. Aangezien de webshop je online winkel is moet deze uiteraard ook bijgehouden worden net zoals een fysieke winkel. Het is dus zaak regelmatig jouw eigen webshop te bezoeken om te zien of alles er nog goed op staat. Kijk verder of alles op jouw homepage nog actueel is. Staan er géén oude acties of aanbiedingen op? Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat de website of webshop mobielvriendelijke is. Heel veel online klanten bestellen via een smartphone en verwachten een gebruiksvriendelijke website.



Slider

Pas regelmatig de foto’s in de slider aan. De slider in jouw webshop is een blikvanger. Door regelmatig nieuwe foto’s inclusief een pakkende tekst toe te voegen laat je de bezoeker zien dat de shop goed onderhouden wordt.

Content is van het grootste belang

De informatie en de trefwoorden waar u graag op gevonden wilt worden in zoekmachines moeten uiteraard wel op de eigen website/webshop vermeld staan. Goede teksten (content) zijn daarom essentieel. Rezomi kan u helpen de website/webshop met meer regelmaat van nieuwe content te voorzien. Zoekmachines geven je een hogere vermelding als er regelmatig nieuwe informatie aan jouw webshop wordt toegevoegd.



Nog ’n tip: Zet Social Media en nieuwsbrieven in voor jouw webshop

Heb je nog geen pagina op Facebook of een Twitter account? Hoogste tijd om na te denken of je deze online kanalen kunt inzetten om jouw doel te bereiken. Praat eens met de creatieve medewerkers van Rezomi in Parkstad. Rezomi kan u helpen met het optimaliseren en het onderhouden van uw online winkel. Gebruik het voorjaar om dit op te pakken, alvast promotiemateriaal te verzamelen en leuke acties te bedenken. Bereid alvast een nieuwsbrief voor over de vernieuwde webshop met alle verbeteringen en aanlokkelijke acties.

Uitbesteden?

Het onderhoud of het optimaliseren van uw website/webshop kun je uiteraard zelf uitvoeren. Wil je dit liever uitbesteden aan professionals? Rezomi zal jouw webshop een boost geven die het nodig heeft! Neem gerust contact met ons op via onze live chat en we zullen uw vraag binnen 1 uur beantwoorden. Lees meer over Rezomi in ons interview op de website.

Geplaatst op:

24/4/2019

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen