Wat is hosting

Om meer inzicht te krijgen wat hosting bij Rezomi in Heerlen en Kerkrade eigenlijk inhoudt gaan wij eerst op zoek naar de betekenis.

Wat betekent het woord hosting?

Het woord 'hosting' is afgeleid van het Engelse 'host', wat 'gastheer' betekent. Hosting kan dus uitgelegd worden als het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites! U heeft hosting nodig wanneer u een website wilt gaan opzetten of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam. Het is van belang dat je bij een betrouwbare onderneming je hosting onderbrengt. Wij van Rezomi hosting zorgen ervoor dat uw website veilig en betrouwbaar online is en ook blijft!


Wat heb je nodig voor hosting?

Voor de hosting van een site zijn een sterke, betrouwbare computer met veel schrijfruimte en geheugen nodig en een nameserver waarop de informatie staat bij welke domeinnaam de bestanden op de server horen. Hosting wordt gedaan door webhosting bedrijven, die een grote hoeveelheid servers hebben waarvan ze schijfruimte verhuren. Hosting wordt vaak geleverd in combinatie met mail en soms ook domeinnaamregistratie, maar kan ook zonder deze extra diensten worden geleverd. Shared hosting is het meest verkochte en geschikte product om eenvoudig uw website online te krijgen.

Bij shared hosting deelt u een de server met meerdere klanten. U heeft de beschikking over een voor u gereserveerd deel van de server, welke permanent verbonden is met het internet. Webhosting is ideaal voor bedrijven en particulieren die zorgeloos hun website willen plaatsen.

Wat kan Rezomi hosting voor u betekenen?

Tijdens een eerste gesprek leggen wij uit wat wij voor u kunnen betekenen. Soms hebben ondernemers alleen behoefte aan een frisse, nieuwe website. Webdesign dus. Maar er is meer mogelijk. U leest hier over in dit blog.

Rezomi biedt pakketten aan!

De pakketten zijn onderverdeeld in drie groepen:
1) Informatief
2) Blog
3) Webshop

De verschillen tussen deze pakketten zijn te vinden op onze website : https://www.rezomi.nl/#Hostingpakketten

Vanaf het tweede pakket (de standaard die wij eigenlijk altijd aan onze klanten adviseren) is het grootste verschil met het eerste pakket dat je gebruik kunt maken van een database. Dit is heel belangrijk voor blogteksten. Maar ook als u bijvoorbeeld uw fotobestand (productfoto’s, bedrijfsfoto’s, foto’s van medewerker enzovoort) op de website makkelijk up to date wilt houden. Het laatste, en derde, pakket is met name bedoeld voor de grotere bedrijven die veel behoefte hebben aan online formulier inzendingen. En dus een grotere database nodig hebben voor bijvoorbeeld het vullen van producten.

Wat kosten de pakketten?

Wij hebben het al aangegeven, op onze website kunt u hierover uitgebreide informatie vinden.
Toch even in het kort:

Informatieve site:
Maandelijkse prijs:  €20,-*
Jaarlijkse prijs:  €200,-*
Inhoud pakket:
Tot 25.000 bezoekers p/m
Aantal inzendingen: 500 p/m
Koppelen eigen domein: ✓
Zoekfunctie: ✘
Database: ✘
Accounts: 1
Blogsite:
Maandelijkse prijs: €25,-*
Jaarlijkse prijs: €250,-*
Inhoud pakket:
Tot 100.000 bezoekers p/m
Aantal inzendingen: 1000 p/m
Koppelen eigen domein: ✓
Zoekfunctie: ✓
Database: ✓
Accounts: 3
Webshop:
Maandelijkse prijs: €100,-*
Jaarlijkse prijs: €1000,-*|
Inhoud pakket:
Tot 1.000.000 bezoekers p/m
Aantal inzendingen: Oneindig
Koppelen eigen domein: ✓
Zoekfunctie: ✓|
Database: ✓
Accounts: 10

Uiteraard is verder “maatwerk” mogelijk. En misschien heeft u wel behoefte aan een aangepast pakket. Wij kunnen dit maatwerk leveren. Neem contact met ons op en samen met u kijken wij naar de mogelijkheden.

Wat doet Rezomi na het afsluiten van een pakket voor u?

Zodra u bij Rezomi een hostingpakket afsluit, verlenen wij de volgende service:
- In overleg met onze klant wordt er één domeinnaam vastgelegd voor de duur van één jaar.
- Daarnaast wordt er een zakelijk E-mailpakket afgesloten (ook voor één jaar) waarbij u de optie heeft om maximaal vijf zakelijke mailadressen aan te maken (oneindige opslag).
- Op basis van uw wensen kunnen wij ervoor zorgen dat het zakelijk mailadres wordt doorgezet naar bijvoorbeeld GMail of Outlook.


Wij zorgen er altijd voor dat het volledig pakket functioneert zoals het hoort te functioneren. Het laatste onderdeel van onze pakketten zijn de hostingkosten. Deze kosten worden door de webhost in rekening gebracht. De kosten hebben betrekking op het online houden van de website, het beveiligen van uw website en voor de online opslag die nodig is om uw bestanden op te kunnen slaan.

Wilt u meer weten over ‘wat is hosting’, of over één van de andere diensten van Rezomi in Parkstad? Neem contact met ons op voor verdere informatie. Lees meer over Rezomi in ons interview op de website.Geplaatst op:

7/1/2019

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen