Bent u ook zo verbaasd over het aanpassend vermogen van mensen in spannende tijden? Wij zijn blijkbaar in staat om vanuit een oergevoel grote veranderingen door te voeren als het echt nodig is. Vaak is er dan sprake van een ontwrichting van onze maatschappij. Diezelfde veranderingen kosten bedrijven in ‘normale tijden’ vaak veel tijd en energie. Er moeten visies ontwikkeld en plannen gemaakt worden, directie, management en medewerkers worden overtuigd en langzaam meegenomen in de verandering. We zijn gewend aan tegengas, tegenzin en tegenwerking als het gaat om veranderingen.

Zo komen wij de laatste tijd steeds vaker de term ‘digitale transformatie’, een ontwikkeling die de laatste paar jaar meer en meer 'gewoongoed' wordt. Als je ons vraagt, is ‘digitale transformatie’ het nieuwe buzz-word voor wat we daarvoor ‘business transformatie’ of ‘digitalisering en automatisering’ noemden. Het doel hiervan is om altijd en overal dienstverlening te kunnen bieden. Bij Rezomi in de regio Parkstad werken wij natuurlijk al langer aan deze dienstverlening, sterker nog, het is onze core business. Altijd en overal bereikbaar en open zijn voor jouw doelgroep. Wij brengen bij onze opdrachtgevers structuur aan in hun (eerste) stappen op internet. Wij geven inzicht, optimaliseren en automatiseren in snel veranderende omgevingen.

Wat is “digitale transformatie” eigenlijk. Een uitleg die onze aanspreekt is:
“Digitale transformatie betreft de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en zelfs maatschappij. Ontwrichting en transformatie zijn twee zeer verschillende aspecten van digitalisering, die om verschillende benaderingen vragen, maar wel vaak gelijktijdig moeten worden aangepakt.” Dat de Corona-crisis een ontwrichting is van onze maatschappij is, is duidelijk. En dat we in staat zijn om heel snel te transformeren laten op dit moment veel ondernemers zien! Maar is dit duurzaam of vervallen we straks weer in ‘the way we were’?
Voorkom dit! Zet in op een goede digitale bereikbaarheid. Je kunt (een deel van) jouw omzet laten doorlopen als jouw fysieke verkoopplek (bijvoorbeeld jouw winkel) even niet open is. Dat bewijzen inmiddels veel restaurants en andere ondernemingen die normaal gesproken duidelijk aanwezig zijn in ons hedendaagse straatbeeld (denk ook eens aan marktkooplui).

Misschien dat we straks niet meer persé van nul naar honderd moeten in een fractie van een seconde, maar op sommige vlakken houden we ongetwijfeld graag het tempo erin en moeten we misschien meer slim gaan doen in plaats van plannen maken en denken?

Neem contact met ons op en de creatieve adviseurs van Rezomi helpen u de “echte” stap vooruit te zetten in de online business en marketing. Bekijk op onze website de 4 basis stappen die worden ondernomen om tot een goed resultaat te komen.


Geplaatst op:

6/5/2020

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen