In dit digitale tijdperk is het van groot belang om ook online uw bedrijf professioneel te presenteren. Een mobielvriendelijke website laten maken is daarbij van belang. Het is een gemiste kans wanneer uw onderneming online niet goed vindbaar is. En vergis u niet: het is net zo goed een gemiste kans wanneer uw bedrijf wél een website heeft, maar dat uw website geen moderne en frisse uitstraling heeft.

Rezomi in Heerlen en Kerkrade maakt voor u een functionele website die voldoet aan alle eisen van nu. Ze zijn niet alleen creatief vormgegeven, ze zijn ook heel goed vindbaar op Google. Ze zijn altijd responsive gebouwd en daardoor mobielvriendelijk.


Gebruiksvriendelijk op ieder apparaat

Responsive webdesign is een vorm van ontwerpen en bouwen van websites waarbij rekening wordt gehouden met verschillende soorten apparaten. Voor computers, tablets en smartphones worden geen afzonderlijke websites ontworpen.  Wij zorgen er voor dat uw website goed toonbaar is op smartphones en tablets. Alles wat u kunt bedenken is mogelijk: van een eenvoudige online visitekaart tot een complexe website op maat. Rezomi stelt een website samen op basis van uw wensen en uw doelen! Het hebben van een mobielvriendelijke website is tegenwoordig een van de eerste vereisten als u succesvol wil zijn met ondernemen via internet.

Waarom moet een website mobielvriendelijk zijn?

Vergeleken met 10 jaar geleden is er op het internet veel veranderd. Een van de grootste veranderingen is het toenemende gebruik van smartphones en tablets. Je eigen computer altijd in de buurt en meteen gereed voor gebruik. Een aantal jaren geleden nog ondenkbaar. Nu is het vanzelfsprekend. En daarom bezoeken steeds minder mensen uw website via de laptop of de desktop. Het is van belang dat uw website geoptimaliseerd wordt voor deze mobiele apparaten.

Graag zetten we de belangrijkste voordelen/redenen van een mobielvriendelijke website voor u op een rij.

1. Een groeiend aantal mobiele bezoekers

Wereldwijd groeit het aantal mobiele internet gebruikers. Inmiddels heeft dit mobielgebruik het desktop (computer of laptop) gebruik ingehaald. Hoewel dit per website zal verschillen zult u in uw bezoekersstatistieken ook zien dat het aantal mobiele bezoekers een hoog percentage zal innemen. Uiteraard dient een website goed aan te sluiten op de behoefte van de bezoeker, zodat bezoekers lang op de website blijven of met als doel dat ze contact zullen opnemen met uw bedrijf. Een website die mobielvriendelijk is richt zich op een groot gedeelte van de bezoekers van de website.

2. Google geeft uw website een hogere ranking

Sinds begin 2015 heeft Google laten weten websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele telefoon hoger ranken in de zoekresultaten. Google doet dit omdat zij van mening zijn dat mobiele gebruikers baat hebben bij een website die geoptimaliseerd is voor een mobiel apparaat. Heeft u dus een mobielvriendelijke website, dan zal uw website hoger worden gerankt door Google dan websites die dit niet zijn. Hierdoor is het mogelijk dat uw website hoger in de zoekresultaten wordt getoond dan die van uw concurrent(en).

3. Een gebruiksvriendelijkere website

Met een mobielvriendelijke website past de website perfect op het scherm van de bezoeker. Hierdoor worden teksten en afbeeldingen goed leesbaar (zonder te hoeven inzoomen) en kan de bezoeker gemakkelijk over de website navigeren.

Als uw website nog niet mobielvriendelijk is, en iemand bezoekt uw website met een mobiel apparaat, dan zal de website geschaald moeten worden voor het scherm van de bezoeker. Met een mobiele telefoon is het scherm aanzienlijk kleiner dan op een computer. De gehele website zal aanzienlijk kleiner worden weergegeven. En wordt daarmee onduidelijk. De meeste mobiele telefoons bieden de optie om in te zoomen op de pagina, maar dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de gebruiksvriendelijkheid van uw website.

4. Een website die snel laadt

Niemand zit te wachten op een website die lang bezig is met laden. Een website die niet mobielvriendelijk is kan lang de tijd nodig hebben om te laden op een mobiel apparaat. Dit komt omdat er wellicht veel (grote) afbeeldingen en teksten op de website staan. Een mobielvriendelijke website is zo gemaakt dat er niet te veel data geladen hoeft te worden en daarom snel zal laden. En dus tot meer tevredenheid leiden bij uw bezoekers.

5. Bezoekers blijven langer op uw website

Bezoekers met een mobiel apparaat ervaren, net als desktop en laptop bezoekers, graag een makkelijk te gebruiken website. Als de website mobielvriendelijk is, zodat de bezoeker gemakkelijk kan navigeren en pagina’s kan lezen/bekijken, zullen bezoekers langer blijven. En nemen zij ook meer de tijd om door uw website te lopen. Is de website niet duidelijk of ongemakkelijk in het gebruik, dan is de kans groot dat bezoekers uw website weer verlaten en ergens anders op zoek gaan naar hun informatie.

6. Beter dan de concurrent

Bezoekers van uw website zullen merken dat er veel aandacht wordt besteed aan de website en het gebruiksgemak van de website voor de bezoekers van uw website. Als dit bij een concurrent niet zo is, zal de bezoeker liever uw website bezoeken. Veel bedrijven zijn zich hiervan bewust, wellicht ook uw concurrent. Maar nog lang niet alle websites zijn mobielvriendelijk en op dat gebied kunt u uw concurrenten één stap voor zijn.

7. Bezoekers vanaf Facebook

Facebook wordt meestal op een smartphone of een tablet gebruikt. Bezoekers die via Facebook op uw website terecht komen zullen dus vaak een mobiel apparaat gebruiken. Ook voor deze bezoekers is het belangrijk dat de website gemakkelijk in gebruik is want anders zijn ze zo weer vertrokken. Promoot u regelmatig uw website op Facebook? Zorg er dan wel voor dat uw website klaar is voor deze bezoekers.

Hebben wij uw interesse gewekt? Is verbetering van uw website mogelijk? Dan zijn de specialisten van Rezomi de aangewezen webdesigners voor u!

Zij weten als geen ander dat het belangrijk is dat u hoog scoort met uw website. Wij houden rekening met de vindbaarheid van uw website, de ranking in Google maar ook uw marketingbeleid. En denken met u mee. Rezomi heeft veel ervaring met webdesign. Wij hebben aandacht voor de uitstraling van uw website maar ook voor de technische aspecten. Zoals het mobielvriendelijke gebruik van uw website. Wij weten welke toepassingen op een website bezoekers aanspreken. Gebruiksgemak staat hierbij voorop!


Rezomi Webdesign in het kort

  • Persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel. Voor creativiteit is persoonlijk contact nodig. Daarom presenteren en bespreken wij het, speciaal voor u ontworpen, webdesign na de ontwerpfase met u.
  • Rezomi biedt verschillende pakketten aan. Dus altijd passend binnen uw budget! Maatwerk is altijd mogelijk en wij geven een duidelijk inzicht in uw kosten.
  • Rezomi biedt maatwerk in design. Wij werken voor u, en voor uw onderneming. Uw website heeft dus een eigen gezicht.
  • Rezomi maakt uw website tot een onderscheidend online juweeltje.
  • En: Uiteraard mobielvriendelijk!
  • Lancering & nazorg: uw website iedere dag een stukje beter
  • Voordat we uw website lanceren plannen we een oplevergesprek in. Tijdens dit gesprek nemen we samen door hoe u uw website zelf kan beheren. Vervolgens richten wij ons op het beheer van uw website. Net zoals alle software, moet ook uw website onderhouden worden. Rezomi begrijpt dat u zich liever bezig houdt met uw eigen onderneming. Daarom dragen wij zorg voor updates en zorgen we dat alles netjes blijft werken. De mogelijkheden zijn uiteraard afhankelijk van het dienstenpakket dat u bij Rezomi afneemt.


Wenst u ook een mobielvriendelijke website? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Rezomi, uw adviseur en creatief ontwerper van uw website in Heerlen en Kerkrade. Maar natuurlijk ook voor de hele regio Parkstad Limburg. Lees meer over Rezomi in ons interview op de website.

Geplaatst op:

25/1/2019

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen