Mobielvriendelijk

Wanneer u een website heeft of er een laat maken, zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden binnen de strategie. Uw website wordt een constante plek voor marketing en daarom is het belangrijk dat álle klanten hier gebruik van kunnen maken. Elke bezoeker die de website verlaat zonder een aankoop of inschrijving te doen, is het verlies van een potentiële klant. In dat opzicht is een mobielvriendelijke website van essentieel belang voor uw bedrijf. Maar waarom eigenlijk?

Mobielvriendelijk voor de zoekmachines

Niemand weet exact welke parameters Google gebruikt. Maar dat een mobielvriendelijk (ook wel responsive genoemd) webdesign van groot belang is, daar is iedereen het over eens. Wanneer uw website niet aangepast is voor mobiele bezoekers, plaatst Google uw website lager in de zoekresultaten. U komt dan onder uw concurrenten te staan die wél een mobielvriendelijke website hebben. Daarom is het belangrijk om dit mee te nemen in de strategie van uw website: het webdesign moet mobielvriendelijk zijn wanneer u veel verkeer op de website wilt krijgen via de zoekmachines. Het is dus een essentieel onderdeel van de SEO tegenwoordig.

Maar u doet het ook voor uw bezoekers

Dat de zoekmachines een mobielvriendelijke website hoger waarderen is leuk. Maar u maakt geen website voor de zoekmachines. Google koopt immers uw producten niet. Uiteindelijk draait het allemaal om de bezoekers die op de website komen. Aangezien meer dan 50% van de bezoekers tegenwoordig via mobiele apparaten op het internet surft, is het belangrijk dat deze mensen uw website ook zonder problemen kunnen openen. Is uw website geschikt gemaakt voor mobiele gebruikers, dan verliest u geen klanten die op zoek waren naar uw producten of diensten. Op die manier wordt uw website weer een belangrijk informatie en/of verkoopkanaal.

Mobile-Friendly

Mobile Friendly is een website die zich aanpast naar het formaat van het scherm waarop de website geopend wordt. Een computerscherm is groter dan het scherm van de gemiddelde laptop, welke weer veel groter is dan het gemiddelde scherm van een smartphone. Daarom kan er nooit een website gemaakt worden met een vast formaat: dit zou grote problemen opleveren voor de gebruikers die een kleiner scherm hebben immers. Door de website geschikt te maken voor alle afmetingen, wordt deze ‘responsief’. U kunt dit het beste zien als één website die in alle mogelijke formaten weergegeven kan worden.

Het gaat hier echter niet uitsluitend om het design van de website zelf. De content moet ook op een goede manier opgedeeld zijn, met knoppen die gemakkelijk te vinden zijn voor elke gebruiker. Zorgt u er daarom voor dat de knoppen op logische plekken te vinden zijn, zoals tussen of onder de tekst en bij voorkeur niet aan de zijkant van de website of achter een afbeelding.

Maak uw website mobielvriendelijk!

Wilt u meer klanten halen uit uw bezoekers? Moet uw website weer een sterk onderdeel worden van uw marketing en wilt u écht knallen? Neemt u dan vandaag nog contact op met Rezomi, uw expert op het gebied van webdesign en online marketing. Lees meer over Rezomi in ons interview op de website.

Geplaatst op:

31/7/2018

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen