Mobielvriendelijke website. Is dat nu echt belangrijk voor mij?

Cijfers van Google wijzen uit dat er sinds 2016 sprake is van een stijgend aantal gebruikers van smartphones. Steeds meer internetverkeer loop via de mobiele telefoon of (in lagere aantallen) via een tablet.
Producten of diensten worden dus niet alleen via een desktop of laptop gekocht. Online shopping gebeurt steeds vaker op een smartphone. Tja, en dan is het de vraag of uw website wel echt mobielvriendelijk (Mobile Friendly) is.

Het gebruik van internet was tot 2015 voornamelijk het domein van desktop en laptops. Dat had ook te maken met de hoge kosten van internetgebruik via de smartphones en de lage internetsnelheid. Inmiddels is dat verleden tijd. In bundels van telefoonaanbieders worden tegen lage maandelijkse kosten grote datalimieten aangeboden. Daarnaast is de mobiele internetsnelheid fors verbeterd (4G) en zal deze snelheid door betere techniek de komende jaren nog verder toenemen.
De schermen van de smartphone zijn groter en gebruiksvriendelijker. Mobielvriendelijk dus!
Maar is uw website dat ook? Veel websites functioneren prima op de laptop. Echter wanneer je de website bezoekt via de smartphone werkt niet alles zoals dat zou moeten.

Waarom een mobielvriendelijke website? Een korte checklist voor ondernemers!


  • Wij hebben het hierboven al aangegeven. Sinds 2016 stijgt het gebruik van smartphones en surfen en winkelen gebruikers op internet. Veel bedrijven vinden een mobielvriendelijke website het belangrijkste instrument voor hun afzetmarkt. VRAAG: Is uw website ook mobielvriendelijk?
  • Een goedwerkende, ‘Mobile Friendly’ website is van groot belang om goed te scoren in de zoekmachineresultaten. In 2015 heeft Google een aanpassing in het bepalen van de ranking doorgevoerd waardoor mobielvriendelijke websites hoger scoren in de zoekresultaten. Volgens Google is een website die niet mobielvriendelijk is een frustratie voor mobiele gebruikers. Heb je dus geen mobielvriendelijke website, dan ben je veel moeilijker vindbaar in de zoekmachines. Een aparte website voor desktop/laptopgebruik, en een aparte, mobielvriendelijke website leidt helaas vaak tot een lagere ranking van beide websites. VRAAG: Vindt u vindbaarheid en ranking in zoekmachines (zoals Google) ook belangrijk?
  • De smartphonegebruiker wenst een goedwerkende, overzichtelijke, website. Men noemt dit ook wel gebruikerservaring of gebruiksgemak. Als een bezoeker op uw site niet eenvoudig de informatie kan vinden die hij of zij zoekt, of niet gemakkelijk een bestelling kan plaatsen, dan scoort u geen punten. En weg is uw potentiële klant. Gaat u nog eens terug naar een website als u er geen positief gevoel over heeft? Nou, uw bezoeker ook niet! Dat soort ervaringen vergeet de gebruiker van de smartphone niet. Ze bladeren snel door en zullen uw website niet meer bezoeken. Ze gaan op zoek naar een alternatief. VRAAG: Wilt u een betere gebruikerservaring voor uw bezoekers en potentiële klanten, als zij uw website via de smartphone bezoeken?
  • Marketing via Social Media: een sterk opkomende markt! Veel mensen maken gebruik van Social Media. Hier liggen dus uw marktkansen. Uw potentiële afzetmarkt wordt veel groter. U bereikt een breed publiek. U kunt zich ook richten op specifieke doelgroepen. Door de juiste Social Media in te zetten voor uw marketing. VRAAG: Wilt u een groter publiek bereiken en daarbij doelgericht te werk gaan?
  • Door er eerst voor te zorgen dat uw website mobielvriendelijk is, is de website ook automatisch geschikt voor desktop of laptopgebruik. Omgekeerd is dat NIET het geval! Zorg er dus voor dat de ontwerper van uw website hiermee rekening houdt. Rezomi webdesign ontwerpt enkel websites die mobielvriendelijk zijn. Maar wij kunnen uw bestaande website ook mobielvriendelijk maken. Eén website, één uniform design, en dus herkenbaar in de markt. En voor u: besparing in de kosten van ontwerp en onderhoud van uw website! VRAAG: Wenst u ook een efficiënte website en benadering van uw klanten op internet?
  • Contact met uw bezoekers. Potentiële klanten hebben vaak nog vragen over uw producten of diensten. Door het ontwerpen van een mobielvriendelijke website komt de klant ook via zijn of haar smartphone makkelijk met u in contact. En ervaart de bezoeker de goede en snelle (klanten)service van uw onderneming. De bezoeker blijft terugkomen bij u! VRAAG: Biedt u uw klanten ook een mobielvriendelijke contactpagina?
  • Met een mobielvriendelijke website bent u klaar voor de toekomst. Internetverkeer via de smartphone wordt steeds goedkoper en sneller. Het gebruik van mobiele apparatuur zal nog verder toenemen de komende jaren. Uw marketing kan veel gerichter en efficiënter worden ingezet. En het is voor een kans zich te onderscheiden van uw concurrenten! VRAAG: Bent u klaar voor de toekomst?

Kunt u één of meerdere vragen met JA beantwoorden? Dan bent u op weg naar de onbegrensde mogelijkheden van uw website.

Is verbetering mogelijk? Dan zijn de specialisten van Rezomi de aangewezen webdesigners voor u!
Zij weten als geen ander dat het belangrijk is dat u scoort met uw website. Wij houden rekening met de vindbaarheid van uw website, de ranking in Google maar ook uw marketingbeleid. En denken met u mee. Rezomi heeft veel ervaring met webdesign. Wij hebben aandacht voor de uitstraling van uw website maar ook voor de technische aspecten. Zoals het mobielvriendelijke gebruik van uw website en het gebruikersgemak van de bezoeker. Wij weten welke toepassingen op een website bezoekers aanspreken. Gebruiksgemak staat hierbij voorop!

Wat doet Rezomi?

Persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel. Voor creativiteit is persoonlijk contact nodig, daarom presenteren we designs persoonlijk.

Rezomi biedt verschillende pakketten aan. Dus altijd passend binnen uw budget! Maatwerk is altijd mogelijk en wij geven een duidelijk inzicht in uw kosten.

Rezomi Hosting biedt verschillende mogelijkheden om de webhosting uit uw handen te nemen. De website is dan mobielvriendelijke en gebruiksvriendelijke voor uw bezoekers maar ook voor u als ondernemer heeft de website veel gebruiksgemak.

Rezomi biedt maatwerk in design. Wij werken voor u, en voor uw onderneming. Uw website heeft dus een eigen gezicht.

Rezomi maakt uw website tot een onderscheidend online juweeltje doormiddel van; webdesign, marketing, strategie, fotografie (productfotografie, locatiefotografie) en SEO.

En: Uiteraard mobielvriendelijk!

Lancering & nazorg: uw website iedere dag een stukje beter
Voordat we uw website lanceren plannen we een oplevergesprek in. Tijdens dit gesprek nemen we samen door hoe u uw website zelf kan beheren. Vervolgens richten wij ons op het beheer van uw website. Net zoals alle software, moet ook uw website onderhouden worden. Rezomi snapt dat u zich liever bezig houdt met uw eigen onderneming, daarom dragen wij zorg voor updates en zorgen we dat alles netjes blijft werken. De mogelijkheden zijn uiteraard afhankelijk van het pakket dat u bij Rezomi kiest.

Natuurlijk hebben wij uw interesse gewekt! Wenst u ook een mobielvriendelijke website? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Rezomi, uw adviseur en creatief ontwerper van uw website in de regio Parkstad. Maar natuurlijk ook voor de heel (Zuid) Limburg. Lees meer over Rezomi in ons interview op de website.Geplaatst op:

23/10/2018

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier nog meer relevante artikelen